NL
  • Nederlands
  • English

Over deze site

Over deze site
Focus loopbaanportaal ondersteunt jou bij het maken van jouw volgende loopbaanstap. Verzamel de resultaten uit de testen en opdrachten in dit portaal om je profiel op te bouwen. Jouw profiel helpt je om een duidelijker beeld te krijgen van jezelf en je toekomstmogelijkheden.
Afhankelijk van jouw loopbaanvraag zijn ook een aantal themapagina’s klaargezet. Op iedere pagina vind je uitleg over het thema, boekentips, handige links, testen en suggesties hoe je met jouw vraag aan de slag kunt. Naast het profiel en themapagina’s vind je in dit portaal ook de e-coach die je kunt raadplegen voor advies. De pagina ‘Testen’ laat zien welke testen, tools en opdrachten in dit portaal je al wel of nog niet gemaakt hebt.
Jezelf ontwikkelen is een vanzelfsprekend onderdeel geworden van ieders functie. De wereld om ons heen verandert snel door digitalisering, robotisering en de introductie van kunstmatige intelligentie. Dit maakt dat organisaties steeds wendbaarder moeten zijn en hogere eisen stellen aan de productiviteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. Om ervoor te zorgen dat je in deze dynamiek zelf achter het stuur blijft zitten is het goed om regelmatig de balans op te maken van je loopbaan en plannen te maken voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat kan door binnen je huidige functie te groeien, maar ook door het veranderen van baan. De tips en tools om je hierbij te ondersteunen vind je op deze pagina.
Loopbaanadvies
Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om nieuw werk te vinden. Door digitalisering van de arbeidsmarkt is het niet meer voldoende om alleen te solliciteren op vacatures die je op internet vindt. Om succesvol te zijn is het belangrijk om veel te netwerken en op verschillende manieren naar werk te zoeken. Om te zorgen dat je kennis maakt met alle factoren die jouw kans op het vinden van werk kunnen vergroten, is deze pagina verdeeld in verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen zorgen er samen voor dat je op een gestructureerde manier je weg vindt naar een nieuwe baan. Je kunt zelf bepalen welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en in welke volgorde je eraan werkt. Succes!
Outplacement
Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om nieuw werk te vinden na een periode van ziekte. Dat kan een uitdagende klus zijn. Bijvoorbeeld omdat je noodgedwongen op zoek moet naar ander werk dan je tot nu toe deed. Je vindt op deze pagina 7 thema’s. Verandering, Zicht op jezelf, Arbeidsmarkt, Cv en brief, Op gesprek, Social media en Netwerken en solliciteren. Deze 7 thema’s zijn de aandachtsgebieden die er tezamen voor zorgen dat je op een gestructureerde manier je weg vindt naar een nieuwe passende functie. Je kunt zelf bepalen welke thema’s voor jou belangrijk zijn en in welke volgorde je aan de thema’s werkt. Succes!
Re-integratie
Je zit niet meer helemaal lekker in je werk. Je voelt dat je echt wat moet doen om niet (definitief) uit te vallen. In dit deel van het portaal kun je onderzoeken wat daarvoor nodig is, en wat voor jou de beste route is om weer gezond en gemotiveerd aan het werk te zijn. Onder het thema loopbaancoaching vind je de pagina’s Terugblik, Leiderschap, Werkfit, Groeien, Veranderen, Samenwerken, Dialoog en Financieel inzicht.
Loopbaancoaching
Je voelt dat er iets moet gaan veranderen in je werk. Je werk gaat je niet altijd even makkelijk af. Je wilt inzicht in jezelf in relatie tot je persoonlijk functioneren in werk. Weten welke verandering nodig is om je verder te ontwikkelen. In dit deel n het portaal vind je informatie om actief nieuw gedrag aan te leren en zo beter en sterker te worden in je werk. Zodat je met zelfvertrouwen je doelen in werk bereikt.
Onder het thema loopbaancoaching vind je de pagina’s: Leiderschap, Fysiek fit, Mentaal fit en Werkfit.
Coaching
Baanzekerheid is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid meer. Organisaties zijn voortdurend in beweging. Van medewerkers wordt verwacht dat zij zich permanent ontwikkelen om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende eisen van de organisatie. Of om zelfstandig nieuw werk te vinden wanneer er geen passende plek meer is binnen de organisatie.
Als medewerker doe je er daarom goed aan om aan je inzetbaarheid te werken. Inzetbaar zijn betekent dat jouw kwalificaties overeenkomen met wat er in de arbeidsmarkt gevraagd wordt in jouw functie of werkveld. Daarmee blijf je niet alleen aantrekkelijk voor je huidige werkgever, maar is het ook waarschijnlijk dat je relatief eenvoudig nieuw werk kunt vinden wanneer dat nodig is.
Loopbaan APK
Profiel pagina
Bezig zijn met je loopbaan begint met het opbouwen van een goed en realistisch beeld van jezelf in relatie tot werk. We noemen dat een profiel. Essentiële onderdelen om in kaart te brengen zijn je competenties, je rollen, je kennis en ervaring en wat je motiveert. Deze onderdelen van je profiel vind je op de Profielpagina. Die is speciaal bedoeld om aan jouw profiel te werken. Door het maken van de vragenlijsten en opdrachten in dit portaal bouw je aan jouw profiel en krijg je een steeds completer beeld van jezelf en je mogelijkheden. Dat helpt om goed te begrijpen waar je nu staat en wat jou te doen staat om een volgende stap te maken in je loopbaan.
Vitaliteit en gezondheid spelen een steeds belangrijkere rol op de werkplek. Langer doorwerken stelt eisen aan onze fysieke gezondheid en hoge werkdruk en voortdurende veranderingen in organisaties doen een beroep op onze flexibiliteit en mentale fitheid. Dat een goede fysieke en mentale gezondheid de kans op ziekteverzuim en uitval verkleinen spreekt natuurlijk voor zich. Uit recent onderzoek blijkt bovendien dat gezondheid en vitaliteit bijdragen aan meer werkplezier en bevlogenheid. Alle reden dus om te investeren in jouw vitaliteit. Afhankelijk van wat jij wilt doen om jouw vitaliteit aan te pakken, kun je terecht bij een of meer van de thema’s op deze pagina.
Vitaliteit
Arbeidsmarktkansen is een interactieve tool om je kansen op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Om te beginnen meet de tool hoe groot de kans is om ander werk te vinden in je eigen functie wanneer dat nu nodig zou zijn. Maar je kunt ook meten wat je kansen zijn op het vinden van werk in andere beroepen die jouw interesse hebben. Tot slot geeft de tool ook inzicht met welke vaardigheden en opleidingen jij jouw arbeidsmarktkansen kunt vergroten en welke arbeidsmarkt ingangen het meest effectief zijn voor iemand met jouw profiel.
Arbeidsmarktkansen